Privacy beleid

Over dit privacy beleid

We weten hoe belangrijk het voor u is om te begrijpen hoe wij uw gegevens gebruiken. Dit privacy beleid beschrijft hoe en waarom wij uw persoonlijke gegevens verzamelen, bewaren, verwerken en delen. We zullen altijd transparant met u zijn over wat wij met uw persoonsgegevens doen.

Dit beleid vertelt u ook wat uw rechten zijn met betrekking tot de persoonlijke gegevens die u ons geeft. Als u vragen heeft over dit privacy beleid of uw rechten daaronder, neem dan contact op met:

Adres: De Gelder Trading V.O.F. / h.o. Tulp.shop, Merelhoven 98, 2902KL Capelle aan den IJssel, Nederland

Email: info@tulp.shop

De Gelder Trading V.O.F. is de “gegevensbeheerder” van alle persoonlijke gegevens die zij over u kan verzamelen, verwerken en bewaren, tenzij u anders wordt geïnformeerd.

1. Welke persoonsgegevens verzamelen wij?

De persoonlijke gegevens die wij rechtstreeks van u verzamelen, kunnen uw naam, e-mailadres, mobiel / vast telefoonnummer, adres of andere informatie bevatten die u ons geeft wanneer u contact met ons opneemt, wanneer u contact met een social media platform opneemt (bijvoorbeeld door met ons te chatten of ons te taggen in een bericht op Facebook of Instagram).

Als u een mobiel apparaat gebruikt of door deze website bladert, kunnen wij uw IP-adres of andere apparaat-ID, browsertype en -versie, tijdzone-instelling, typen en versies van browserplug-ins, besturingssysteem en platform en andere informatie over draagbare apparaten verzamelen.

Wij kunnen, waar wij een wettelijke basis hebben om dit te doen, ook persoonlijke gegevens over u verzamelen van derden die ons aanvullende openbaar beschikbare informatie over u verstrekken.

2. Wanneer verzamelen wij uw persoonlijke gegevens?

  • Wanneer u deze website bezoekt. Deze website maakt ook gebruik van cookies; Lees ons Cookie beleid voor meer informatie over het gebruik van cookies en hoe u ze kunt beheren.
  • Wanneer u contact met ons opneemt of wij contact met u opnemen om deel te nemen aan enquêtes, wedstrijden of promoties, online of telefonisch.
  • Wanneer u met ons in contact komt op sociale media (door ons te noemen / taggen of door rechtstreeks contact met ons op te nemen).

3. Hoe gebruiken wij uw persoonlijke gegevens en wat zijn onze juridische redenen om dit te doen?

Om onze producten en diensten voor u beschikbaar te maken

Wij gebruiken uw persoonlijke gegevens om u de informatie, producten en diensten te verstrekken die u bij ons aanvraagt of koopt (d.w.z. om bepaalde taken, processen of bestellingen op deze website of binnen onze apps uit te voeren, om online betalingen te accepteren (indien van toepassing) en om uw producten of diensten te kunnen leveren), en om met u te communiceren over die producten en diensten die u van ons koopt en om uw vragen en opmerkingen te beantwoorden;

Wij kunnen uw persoonlijke gegevens ook gebruiken om te meten hoe tevreden klanten zijn en klantenservice te bieden (inclusief probleemoplossing in verband met uw aankopen of uw verzoeken om diensten of wanneer u ons vragen stelt op sociale media);

Wij vertrouwen op de contractuele afspraken met u als de wettelijke basis waarop wij uw persoonlijke gegevens verzamelen en verwerken wanneer u een bestelling plaatst voor producten en diensten. Als alternatief, in sommige gevallen, vertrouwen wij op onze legitieme belangen als bedrijf (bijvoorbeeld om klanttevredenheid te meten en klantproblemen op te lossen). Waar wij vertrouwen op onze legitieme belangen, zullen wij er altijd voor zorgen dat wij deze belangen afwegen tegen uw rechten.

Voor administratieve en interne zakelijke doeleinden

Wij kunnen uw persoonlijke gegevens gebruiken voor onze interne zakelijke doeleinden, zoals het verbeteren van deze website, het verbeteren van onze diensten en producten en het identificeren van gebruikstrends. Wij kunnen uw gegevens ook gebruiken om het gebruik van deze website te controleren en ervoor te zorgen dat deze website op de meest effectieve en relevante manier voor u en uw apparaat wordt gepresenteerd en om standaardopties voor u in te stellen (zoals taal);

Het is in ons legitiem belang als bedrijf om uw persoonlijke gegevens op deze manier te gebruiken. Wij willen er bijvoorbeeld voor zorgen dat deze website klantvriendelijk is en naar behoren werkt en dat de producten en diensten efficiënt en van hoge kwaliteit zijn. Wij willen het u ook gemakkelijk maken om met ons te communiceren. Waar wij vertrouwen op onze legitieme belangen, zullen wij er altijd voor zorgen dat wij deze belangen afwegen tegen uw rechten.

Om veiligheids- en juridische redenen

Wij gebruiken uw persoonlijke gegevens om:

  • ervoor te zorgen dat de persoonlijke en financiële informatie die u verstrekt juist is;
  • fraudecontroles uitvoeren of andere illegale activiteiten voorkomen;
  • onze rechten of eigendommen (of die van anderen) te beschermen; en
  • onze wettelijke en naleving gerelateerde verplichtingen nakomen.

In sommige gevallen zullen wij uw persoonlijke gegevens gebruiken omdat wij deze nodig heben om aan een wettelijke verplichting te voldoen (bijvoorbeeld als wij een legitiem verzoek van een wetshandhavingsinstantie ontvangen). In andere gevallen (zoals het opsporen van fraude) vertrouwen wij op onze legitieme belangen als bedrijf om uw persoonlijke gegevens op deze manier te gebruiken. Waar wij vertrouwen op onze legitieme belangen, zullen wij er altijd voor zorgen dat wij deze belangen afwegen tegen uw rechten.

Om uw browse-ervaring te personaliseren en onze activiteiten te verbeteren

Wij gebruiken uw persoonlijke gegevens om:

  • u te voorzien van marketingmateriaal via social media, sms en e-mail;
  • te analyseren hoe u op deze website surft. Hierdoor kunnen wij een browse-ervaring bieden die voor u relevant is.

Het is in ons legitiem belang als bedrijf om uw gegevens op deze manier te gebruiken en wij doen dit om uw browse-ervaring met ons te verbeteren. Hierdoor kunnen wij helpen de services te vinden waarnaar u op zoek bent en hoeft u niet door producten of services te bladeren die niet relevant voor u zijn.

Wanneer wij u marketingmateriaal sturen via sociale media, sms en e-mail, vertrouwen wij op ons legitiem belang als bedrijf en zorgen wij er altijd voor dat uw rechten worden beschermd.

Raadpleeg ons Cookie beleid voor informatie over hoe wij cookies gebruiken.

4. Met wie delen wij uw persoonlijke gegevens?

Wij zullen uw persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen. Om onze diensten aan u te kunnen leveren, kunnen wij uw persoonlijke gegevens echter delen met onze vertrouwde externe serviceproviders, zoals hieronder beschreven. Telkens wanneer wij uw persoonlijke gegevens delen, stellen wij beveiligingen in die vereisen dat deze organisaties uw gegevens veilig bewaren en ervoor zorgen dat ze uw persoonlijke gegevens niet gebruiken voor hun eigen marketingdoeleinden.

Externe dienstverleners

Om bestellingen voor diensten uit te voeren

Wij werken samen met een aantal vertrouwde dienstverleners die namens ons diensten verlenen. Wanneer u diensten van ons afneemt, kunnen de diensten van deze organisatie levering, montage en installatie, afvalverwijdering en verwerking van betalingen omvatten. Het is in ons legitiem belang als bedrijf om met deze serviceproviders samen te werken, omdat wij mogelijk niet in staat zijn om deze services zelf te leveren. In elk geval zullen wij ervoor zorgen dat de serviceprovider uw persoonlijke gegevens alleen mag gebruiken om de services aan ons te leveren en voor geen enkel ander doel.

Om misdaad te voorkomen en wetten na te leven

Wij delen uw financiële informatie, inclusief uw creditcard, bankpas of andere betalingsinformatie met derden om ervoor te zorgen dat uw betaling veilig is en dat uw gegevens niet op frauduleuze wijze worden gebruikt. Deze gegevensuitwisseling stelt ons in staat om fraudeanalyses uit te voeren die ervoor zorgen dat wij voor elke aankoop echte en nauwkeurige betalingsgegevens ontvangen. Wij kunnen uw persoonlijke gegevens delen met kredietbureaus als u krediet aanvraagt.

Er kunnen andere scenario’s zijn waarbij wij onderworpen zijn aan een wettelijke verplichting om uw persoonsgegevens te delen of openbaar te maken, zoals met wetshandhavingsinstanties of overheidsinstanties om misdaad te voorkomen of op te sporen of om te voldoen aan een wettelijke vereiste.

Andere professionele diensten

Het kan zijn dat wij uw persoonsgegevens aan mijn verzekeraars moeten doorgeven als wij van mening zijn dat dit krachtens onze contractuele relatie met onze verzekeraar vereist is.

Wij werken met zorgvuldig geselecteerde derde partijen, zoals onze klantendatabase hostingprovider, marketingbureaus en advertentiepartners die ons helpen om u een positieve klantervaring te bieden. Wij werken samen met deze derde partijen om relevante inhoud en advertenties voor u te plaatsen op deze website, andere websites, online mediakanalen en apps. Om dit te doen, gebruiken wij pixels en cookies. U kunt hier ons Cookie beleid bekijken.

Overdracht van uw persoonsgegevens buiten de EER

In de volgende gevallen moeten wij uw persoonsgegevens mogelijk buiten de Europese Economische Ruimte (EER), bijvoorbeeld de VS, overdragen:

  • Wanneer u een service hebt aangevraagd die wordt uitgevoerd door een van onze externe serviceproviders die buiten de EER is gevestigd; of
  • Waar wij werken met een leverancier die sommige van zijn persoonsgegevens buiten de EER verwerkt.

Deze landen hebben mogelijk niet dezelfde gegevensbeschermingswetten als Nederland en de EER en daarom zijn uw persoonlijke gegevens mogelijk niet onderworpen aan dezelfde bescherming. In dergelijke gevallen zullen wij er echter voor zorgen dat elke overdracht van uw persoonlijke gegevens naar landen buiten de EER onderhevig is aan passende waarborgen alsof deze binnen de EER worden verwerkt en volgens de leidende principes die in dit privacy beleid zijn uiteengezet.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

5. Uw rechten

U heeft een aantal rechten met betrekking tot uw persoonlijke informatie en wat ermee gebeurt. U heeft recht op:

  • uw gegevens op een eerlijke, wettige en transparante manier te laten verwerken;
  • worden geïnformeerd over hoe uw persoonlijke gegevens worden gebruikt, een voorbeeld hiervan is dit privacy beleid;
  • toegang krijgen tot persoonlijke gegevens die wij over u bewaren;
  • van ons eisen dat wij eventuele fouten in uw persoonlijke gegevens corrigeren;
  • van ons eisen dat wij persoonlijke gegevens over u verwijderen in bepaalde situaties waarin er geen goede reden voor ons is om deze verder te verwerken;
  • verzoeken dat wij uw persoonlijke gegevens in een eenvoudig, gestructureerd formaat aan u of een andere dienstverlener overdragen;
  • op elk moment bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens voor direct marketing doeleinden;
  • bezwaar maken tegen geautomatiseerde besluitvorming die juridische gevolgen voor u heeft of u op vergelijkbare wijze aanzienlijk beïnvloedt;
  • in bepaalde andere situaties bezwaar maken tegen onze voortdurende verwerking van uw persoonsgegevens; en
  • anderszins onze verwerking van uw persoonlijke gegevens onder bepaalde omstandigheden beperken of tijdelijk stopzetten.

In de Leidraad van de Autoriteit Persoonsgegevens (hierna: AP) https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/en/about-dutch-dpa/tasks-and-powers- kunt u meer lezen over uw rechten, inclusief de omstandigheden waarin deze van toepassing zijn. U heeft ook het recht om te klagen over ons gebruik van persoonsgegevens bij de AP. Dit kunt u doen door contact op te nemen met de AP via hun website https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/en/contact-dutch-dpa/contact-us.

Als u met ons wilt spreken over uw rechten, neem dan contact met ons op.

6. Uw voorkeuren wijzigen

Als u niet langer door ons gecontacteerd wilt worden over producten of diensten, of voor andere marketingdoeleinden, kunt u uw voorkeuren wijzigen of u afmelden door contact met ons op te nemen. Als u een profiel op deze website heeft, kunt u zich ook afmelden door u aan te melden bij uw account of door de afmeldingslink te volgen in de e-mails die u van ons ontvangt. Als u geabonneerd bent via Facebook Messenger, typt u gewoon “stop” of “uitschrijven”.

Wij willen ervoor zorgen dat alle informatie die wij over onze klanten hebben, feitelijk correct en actueel is. Als u vindt dat de persoonlijke gegevens die wij over u hebben, onjuist zijn of moeten worden bijgewerkt (u hebt bijvoorbeeld uw naam of adres gewijzigd), neem dan contact met ons op zodat wij deze kunnen corrigeren. Als u een profiel op deze website heeft aangemaakt, kunt u de gegevens die over u zijn opgeslagen wijzigen door in te loggen op uw account.

7. Beveiliging en bewaring van uw persoonlijke gegevens

Beveiliging van uw persoonlijke gegevens

Wij nemen de beveiliging van uw persoonlijke gegevens zeer serieus. Wij hebben verschillende strategieën, controles, beleid en maatregelen geïmplementeerd om uw gegevens veilig te houden en deze maatregelen nauwlettend in het oog te houden. Wij beschermen uw gegevens door middel van encryptietechnieken en wij gebruiken andere beveiligingen zoals firewalls en wachtwoordbeveiliging. Dit betekent dat uw gegevens worden beschermd en alleen voor ons toegankelijk zijn. Wij zorgen er ook voor dat er in onze locaties strikte fysieke controles zijn die de toegang tot uw persoonlijke gegevens beperken om deze veilig te houden.

Bewaring van uw persoonlijke gegevens

In grote lijnen zullen wij uw persoonlijke gegevens alleen bewaren zolang als nodig is voor de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid. Dit betekent dat de bewaartermijnen zullen variëren afhankelijk van het type gegevens en de reden dat we de gegevens in de eerste plaats hebben.

Wij hebben procedures ingesteld met betrekking tot bewaartermijnen die wij in het oog houden, rekening houdend met onze redenen voor het verwerken van uw persoonsgegevens en de rechtsgrondslag om dit te doen.

8. Wijzigingen in dit privacy beleid

Wij kunnen dit privacy beleid van tijd tot tijd bijwerken. Als wij belangrijke wijzigingen aanbrengen, zullen wij u dit laten weten, maar controleer regelmatig dit beleid om ervoor te zorgen dat u op de hoogte bent van de meest recente versie.

Dit privacy beleid is voor het laatst bijgewerkt op 03 mei 2020.